Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Sprādziens kapos, iespējams, bijusi slepkavība; slepkava arestēts

© f64

Aizdomās par trešdien notikušo slepkavību Jaunciema kapos ir aizturēts vīrietis, kuru tiesa šodien arī apcietinājusi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Policija noskaidrojusi, ka trešdien Jaunciema kapos notikušais sprādziens, kurā gāja bojā vīrietis, nebija nelaimes gadījums.

Uzreiz pēc notikuma policijas rīcībā nonāca informācija, kas bija pamats 43 gadus veca Jaunciema iedzīvotāja aizturēšanai. Vīrietis jau pagājušajā gadā bijis tiesāts par tīšu mantas bojāšanu - svešas automašīnas aizdedzināšanu. Aizdomās turētais vīrietis nekavējoties tika aizturēts un viņa dzīvesvietā veikta kratīšana.

Šodien policija lūgusi tiesu vīrietim kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, un tiesa šo lūgumu apmierinājusi.

Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jau ziņots, ka trešdien Jaunciema kapos, eksplodējot sprādzienbīstamam priekšmetam, bojā gājis 60 gadus vecs vīrietis. Nacionālajos bruņotajos spēkos informēja, ka sprādziens noticis, kopjot kapu. Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins aģentūrai LETA jau vakar apstiprināja, ka šonedēļ Jaunciema kapos notikušais sprādziens varētu būt izraisīts ļaunprātīgi.