Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Saulkrastos aizturēti bijušā VUGD darbinieka slepkavas

© Scanpix

21. martā Saulkrastos dārzkopības kooperatīvā tika atrasts 1966. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, ziņo Valsts policija. Veicot aktīvu operatīvo darbu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki jau dažu dienu laikā nonāca uz pēdām iespējamiem nozieguma izdarītājiem. 24. martā aizdomās par slepkavības izdarīšanu tika aizturēti trīs vīrieši.

Kā liecina izmeklēšanā iegūtā informācija, vīrietis, visticamāk tika nogalināts naktī no 23. uz 24. februāri. Pēc vīrieša līķa atrašanas, 21. martā Rīgas reģiona pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess un notikušā nozieguma izmeklēšana, kas ļāva noskaidrot iespējamos slepkavas un aizturēt tos.

Aizturētie ir 1955., 1983. un 1990. gadā dzimuši vīrieši, Saulkrastu novada iedzīvotāji. Pēc viņu aizturēšanas policija turpinājusi operatīvo darbu, lai noskaidrotu iespējamos nozieguma izdarīšanas apstākļus un motīvus, kā arī citu izmeklēšanai būtisku informāciju.

Šobrīd netiek izslēgts, ka izdarīta laupīšana, jo māja, kurā dzīvojis vīrietis, pēc slepkavības tikusi pārmeklēta. Policija vēl pārbauda, vai no mājas ir pazuduši kādi vērtīgi priekšmeti. Tai pašā laikā policija neizslēdz arī citus iespējamos slepkavības motīvus.

Mirušais vīrietis pēdējā laikā nekur nav strādājis, bet iepriekš bijis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks. Policijas rīcībā nav informācijas, ka vīrietis būtu strādājis vēl kādās citās iekšlietu struktūrās.

Pašlaik pret vīriešiem uzsākts kriminālprocess par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa. Diviem no aizturētajiem – 1983. un 1990. gadā dzimušajiem vīriešiem – tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Trešajam aizturētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.