Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Laupītājs Rīgā nogalina upuri telefona un gredzena dēļ

© F64

Pagājušajā piektdienā, 27.martā, ap pulksten 16:00 Rīgā, Anitas ielā, garāžu kooperatīvā pie kādas garāžas tika atrasts 1941.gadā dzimuša vīrieša līķis ar redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm, ziņo valsts policija.

Par šo gadījumu Rīgas Ziemeļu policijas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess un sākta izmeklēšana.

Veicot operatīvās izmeklēšanas pasākumus, policistiem izdevās noskaidrot, ka bojā gājušais vīrietis iepriekš ticis aplaupīts. Viņam bija nolaupīts mobilais telefons un zelta gredzens. Turpinot izmeklēšanas darbības, policisti nāca uz pēdām kādam 1988.gadā dzimušam vīrietim, kuru pirmdien, 30.martā, Vecmīlgrāvī aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja.

Vīrietis tika nogādāts iecirknī, kur savu vainu izdarītajā noziegumā atzina. Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policijas darbinieki atrada nolaupīto mobilo tālruni un zelta gredzenu.

Aizturētais likumsargiem paskaidroja, ka viņa sākotnējais nodoms bijis vīrieti aplaupīt, bet cietušais esot sācis pretoties, kā rezultātā viņam tika nodarīti miesas bojājumi, kuru rezultātā iestājās cietušā nāve.

Aizturētais iepriekš jau iepriekš bijis tiesāts, tai skaitā par bruņotu laupīšanu.

Vakar vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Pret aizturēto sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve. Šādam noziegumam likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.