Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija izmeklē dārgu datoru zādzību no LNB

© f64

Valsts policija (VP) veic izmeklēšanu kriminālprocesā par četru aptuveni 4000 eiro vērtu portatīvo datoru zādzību no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB).

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa šonedēļ medijus informēja, ka, veicot revīziju par Kultūras ministrijas 2014.gada pārskata pareizību, Valsts kontrole secinājusi, ka pastāv pamatotas bažas par materiālo vērtību saglabāšanu LNB jaunajā ēkā. Pēc revidentu domām, LNB netiek veikta pienācīga pamatlīdzekļu uzskaite un inventarizācija. Gatavojoties bibliotēkas ēkas atklāšanai, iegādātas materiālās vērtības aptuveni 10 miljonu eiro apmērā, bet Valsts kontrolei ir nopietnas bažas par šo materiālo vērtību saglabāšanu.

Piemēram, revīzijā ir konstatēts, ka iegādātie pamatlīdzekļi vairs nav atrodami bibliotēkā. Šāds liktenis piemeklējis četrus portatīvos datorus, katru aptuveni 1000 eiro vērtībā.

LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts aģentūrai LETA apliecināja, ka, pēc bibliotēkas domām, šie datori ir nozagti, tāpēc LNB vērsās VP.

VP preses pārstāve Ance Rozīte aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēc LNB iesnieguma par zādzību Zemgales iecirknī ir sākts kriminālprocess, taču aizdomās turēto šobrīd nav.