Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Dzerstiņā vīrietim iesit pa galvu ar cirvi un vēl iedur vēderā

© F64

Naktī no pirmdienas uz otrdienu Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Krūzes ielu, kur dzīvoklī noticis konflikts. Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā starp trim personām izcēlies konflikts. Tā laikā 1962. gadā dzimušais vīrietis guvis dzīvībai bīstamas traumas – viņam ar cirvi iesists pa galvu un pēc tam ar nazi iedurts vēderā, ziņo Valsts policija.

Konfliktā iesaistītās personas – 1957. gadā dzimusi sieviete un 1952. gadā dzimis vīrietis -, saprotot izdarīto, izsaukuši policiju un mediķus. Cietušais vīrietis tika nogādāts slimnīcā, taču, neskatoties uz mediķu centieniem glābt vīrieša dzīvību, viņš no gūtajām traumām nomiris. Bet konfliktā iesaistītais vīrietis un sieviete nogādāti iecirknī.

Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, ir sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu likumā ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.