Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Divu rīdzinieku mēģinājums gūt atpazīstamību beidzas bēdīgi

© tvplay

Divi jaunieši izlēma pajokoties Rīgas centrā ierodoties ar no mammas aizlienētu Land Rover automašīnu, melnu slēpotāja masku un pneimatisko ieroci, ziņo raidījums „Degpunktā”.

19 un 21 gadu vecie puiši bija nolēmuši kļūt par interneta zvaigznēm. Viņu plāns bija ierasties divos naktī Rīgas centrā un biedēt garāmgājējus piebraucot tiem klāt un draudot tiem ar ieroci. Kamēr viens veiktu šīs darbības, otrs filmētu nabaga cilvēku reakciju un vēlāk paziņotu upurim, ka tas ir joks.

Puišu plāns gan izgāzās, jo šķietami, jau pirmais, upuris aizbēga no jaunajiem aktieriem un noziņoja par aizdomīgo pasākumu policijai, neaizmirstot nosaukt mašīnas numuru.

„Ap diviem naktī saņēmām zvanu uz dežūrdaļu, ka no automašīnas izlecis vīrietis maskā un draudējis garāmgājējam ar ieroci. Atsaucoties uz doto faktu tika nekavējoties reaģēts un iesaistīta īpašo uzdevumu reaģēšanas vienība” atklāj  Rīgas reģiona policijas pārvaldes Ziemeļu rajona Kriminālpolicijas priekšnieks Atis Čakārnis .

Policisti ieradušies notikuma vietā un aizturējuši jaunos cilvēkus. Turklāt, tā kā specvienība sarunās neielaižas, to, ka jaunieši gribējuši pajokoties noskaidroja tikai policijas iecirknī.

Tāpat policijas pārstāvis norāda – šis joks patiesībā varētu beigties daudz nelabvēlīgāk, jo cilvēki divos naktī varētu nebūt pārlieku toleranti, pret cilvēkiem, kas uzbrūk tiem ar ieroci,

Tiesa, jaunieši par savu pāridarījumu tikuši sveikā cauri vien ar administratīvo sodu.