Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā narkomāns ielaužas dzīvoklī un apēd kotletes

Policijai aizdomās par vairāku dzīvokļu apzagšanu izdevies aizturēt iepriekš jau sodītu 1982.gadā dzimušu narkomānu, kurš tikai pirms diviem mēnešiem atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, Pļavniekos pēdējā laikā tika reģistrētas vairākas līdzīgas, visai primitīvi pastrādātas, dzīvokļu zādzības. Gan pēc zādzību izdarīšanas veida, gan vietas policijai radās aizdomas par iespējamo vainīgo, kurš jau pirms diviem gadiem tika aizturēts un notiesāts par analogiem likumpārkāpumiem.

Policija "izskaitļojusi" šīs personas iespējamo atrašanās vietu un jauno vīrieti aizturēja lombardā, kad viņš mēģināja realizēt no dzīvokļiem nozagtas mantas. Viņš parasti svešajos dzīvokļos bija iecienījis juvelierizstrādājumus un citas sīkas lietas.

Jaunais vīrietis, kas nav raksturīgi zagļiem, zādzības veicis rajonā, kur pats dzīvojis. Viņš pat bijis tik slinks, ka nereti apzadzis kaimiņu mājas. Dienā, kad zādzību veikšana bija kā darbs, narkomāns apzadzis divus līdz trīs dzīvokļus. Tajos viņš iekļuvis ļoti primitīvi - vai nu salaužot cilindra veida slēdzenes vai durvis. Parasti viņš dzīvokļos darbojies ātri un spontāni - ātri visu izvandījis un atrasto paņēmis līdzi. Tikai vienā reizē viņš nedaudz atkāpies no savām parastajām darbībām - paņēmis šampanieša pudeli un apēdis uz pannas atstātās kotletes.

Patlaban policija pierādījusi jau trīs epizodes, bet tiek pieļauts, ka to skaits varētu būt lielāks. Vīrietis atrodas apcietinājumā.

Policija atkārtoti lūdz iedzīvotājus parūpēties par savu mājokļu drošību, nežēlojot līdzekļus kvalitatīvu atslēgu iegādei, bet naktīs raudzīties, lai durvis tiek cieši aizslēgtas.