Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Mūrniece: Neatkarīgi no Administratīvās tiesas lēmuma policija 16. martā būs īpaši modra

Neatkarīgi no Administratīvās tiesas lēmuma par 16.marta pieteikto pasākumu norisi, Iekšlietu ministrijas dienesti šajā dienā strādās pastiprinātā režīmā un nodrošinās sabiedrisko kārtību. "Mēs ceram uz labāko, bet, protams, gatavojamies ļaunākajam scenārijam", uzsver iekšlietu ministre Linda Mūrniece, aicinot pašus cilvēkus nepakļauties dažādu rīkotāju iespējamām provokācijām.

Īpašu uzmanību policija pievērsīs vietām, kur vienlaikus varētu pulcēties dažādu pārstāvēto organizāciju cilvēki, piemēram, Brīvības piemineklis un Doma laukums.

"Policija un citi atbildīgie Iekšlietu ministrijas dienesti nopietni gatavojas 16.martam, un arī šajā dienā drošība valstī tiks nodrošināta. Lielākais drauds ir pašu cilvēku un dažādu organizāciju rīkotās provokācijas, līdz ar to aicinu katru individuāli apzināt riskus, kādi var rasties, ļaujoties šādām provokācijām. Atgādinu, ka šī nav tā diena, lai apmierinātu savu ziņkāri un dotos uz vietām, kur, iespējams, pulcēsies dažādu viedokļu pārstāvētas grupas, tikai intereses pēc," informē iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Vienlaikus ministre izsaka nožēlu, ka Leģionāru atceres diena ir ieguvusi politizētu noskaņu, līdz ar to viņa cer, ka atšķirīgo viedokļu paušana iztiks bez sadursmēm.

Rīt nra.lv sākot no 11.00 piedāvās tiešraidē vērot 16. marta notikumus Rīgā