Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija Salaspilī aptur nelegālu alkohola biznesu

© Valsts policija

Realizējot operatīvo informāciju, Valsts policijas Rīgas reģiona Salaspils iecirkņa darbinieki svētdien, 23.oktobrī, Rīgas teritorijā atklāja nelegālo alkohola glabātuvi un apturēja vīrieša biznesu ­– nelegāla alkohola tirgošanu.

Valsts policija saņēma informāciju, ka kāds vīrietis Salaspils teritorijā tirgo tabakas izstrādājumus bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Saistībā ar notikušo tika uzsākta administratīvā lietvedība.

Veiktās pārbaudes gaitā izdevās noskaidrot vīrieša atrašanās vietu. 23.oktobrī administratīvās apskates laikā vīrieša atrašanās vietā tik atrastas un konfiscētas 8800 cigaretes ar dažādu valstu akcīzes markām, kā arī uzieta alkohola glabātuve. Tajā tika konstatēts un atsavināts ievērojams daudzums nelegālā alkohola - 472,6 litri šķidruma ar alkohola smaku. Pārbaudes laikā arī tika atrasti dažādi priekšmeti - pudeļu korķi, pudeles un katalogs ar dažādām etiķetēm - kas liecina, ka šīs šķidrums tiek tirgots, uzdodot to par īstu alkoholu.

Saistībā ar notikušo likumsargi uzsāka kriminālprocesu un aizturēja 1974.gadā dzimušu vīrieti par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu nelegālā alkohola izcelsmi.