Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Agresīvs vīrietis uzbrūk policistam

© Valsts policija

Vakar, 26.oktobrī, ap pulksten pieciem vakarā Valsts policijas Patruļpolicijas darbinieki, patrulējot Brasas iecirkņa teritorijā, ievēroja kādu aizdomīgu vīrieti, kurš bija manāmā alkohola reibumā.

Policisti apstājās pie vīrieša, lai noskaidrotu viņa personību un pārbaudītu viņa reibuma pakāpi. Kamēr divi policijas darbinieki policijas busiņā pārbaudīja vīrieša identitāti, tikmēr ārā palika stāvēt viens policists ar aizturēto vīrieti.

Aizturētais vīrietis pēkšņi sāka izrādīt savu neapmierinātību par to, ka ir aizturēts un iesita policistam pa galvu, un metās bēgt. Pārējie divi policisti šo momentu redzēja un uzsāka pakaļdzīšanos pēc agresīvā vīrieša. Likumsargi pēc neilga brīža notvēra šo vīrieti un, pielietojot fizisku spēku, aizturēja viņu.

Ekspertīzē tika konstatēts, ka vīrietis atradās alkohola reibumā. Likumsargi noskaidroja, ka aizturētais ir 1962.gadā dzimis vīrietis, kurš uz to brīdi atradās meklēšanā par augustā izdarītu zādzīb no kāda skaistumkopšanas produktu veikala, kurā nozaga divas ekskluzīvas šampūna pudeles 145 eiro vērtībā. Vīrietis ir iepriekš tiesāts par zādzībām, mantas bojāšanu un par krāpšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat saistībā ar šampūnu zādzību uzsākts kriminālprocess par zādzību vai piesavināšanos nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Likumsargs ar gūtajām traumām tika nogādāts medicīnas iestādē. Pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas viņš tika palaists mājās.