Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgas pašvaldības policisti pieķer divas prostitūtas

© Rīgas Pašvaldības policija

Vakar pa dienu Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki, strādājot prostitūcijas apkarošanas jomā, ar netrafarētu darba automašīnu pieķēra divas sievietes, kuras uz ielas piedāvāja seksuāla rakstu pakalpojumus, turklāt viena no prostitūtām bija izsludināta meklēšanā.

Pirmo pārkāpēju policisti pamanīja agrā pēcpusdienā Grīziņkalna apkaimē - sieviete stāvēja ceļa malā un nopētīja katru garām braucošo automašīnu. Policijas darbinieki apstājās pie sievietes, bet viņa, to redzēdama, nekavējoties piesteidzās pie mašīnas un vaicāja, ko kungi vēlas. Dāma, nesagaidot atbildi, uzreiz paskaidroja, ka viņa strādā, sniedzot vīriešiem seksuāla rakstura pakalpojumus par maksu, taču uz ielas to darīt nevarot. Vajagot atrast klusāku vietu, kur neviens netraucētu, sieviete skaidroja. Kārtības sargi dāmu uzaicināja iekāpt automašīnā. Sieviete automašīnā turpināja runāt, stāstot, ka visērtākā vieta, kur doties izpriecāties, būtu tuvējā viesnīca vai pie viesnīcas klientu automašīnā. Policisti nolēma doties uz minēto adresi. Brauciena laikā kundze pastāstīja, kādas ir pakalpojuma cenas. Kad dāma detalizēti bija izklāstījusi, kādus pakalpojumus viņa sniedz un kādas katram no tiem ir cenas, policisti bija guvuši pietiekami daudz pierādījumu, lai būtu pamats sievieti saukt pie atbildības par prostitūcijas ierobežojumu pārkāpumu.

Kārtības sargi uzrādīja sievietei dienesta apliecības un paskaidroja viņas izdarīto pārkāpumu. Tika pārbaudīta personas identitāte, un noskaidrojās, ka 47 gadus vecā kundze ne tikai nelegāli nodarbojas ar prostitūciju, bet arī ir izsludināta meklēšanā un nav deklarējusi savu dzīvesvietu. Aizturētajai sastādīti divi protokoli, bet vēlāk viņa nogādāta Valsts policijā tālākai lietvedībai.

Savukārt, neilgi pēc 17:00 Rumbulas apkaimē policisti pamanīja kādu sievieti, kura mēģina apturēt garām braucošās automašīnas paceļot roku. Policijas darbinieki apturēja automašīnu. Dāma koķeti pienāca pie vīriešiem un uzreiz vaicāja, kādus pakalpojumus viņi vēlas saņemt. Drosmīgā sieviete tika ieaicināta iekāpt automašīnā, kur ar viņu tika uzsākta saruna. Sieviete no sākuma izstāstīja par cenām un norādīja, ka tuvākā vieta, kur doties saņemt pakalpojumu, varētu būt netālu esošais mežs, kur viņa darīšot visu, ko vīrieši vēlēšoties. Ierodoties kundzes norādītajā mežiņā, no sievietes tika saņemts atkārtots apstiprinājums par pakalpojumiem un to cenām. Uzreiz pēc tam policisti stādījās priekšā, uzrādīja dienesta apliecības un izskaidroja sievietes pārkāpumu. Tika pārbaudīta sievietes identitāte, un noskaidrojās, ka 36 gadus vecā lēdija nav deklarējusi savu dzīvesvietu. Sievietei tika sastādīti divi protokoli - par prostitūcijas ierobežojumu neievērošanu un dzīvesvietas deklarēšanas likuma neievērošanu.