Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

30 gadus vecs vīrietis nosit savu 51 gadu veco draudzeni

Kāds 30 gadus vecs vīrietis no Rīgas nositis savu, iespējams, dzimumpartneri - 51 gadu vecu sievieti. Policijai ir aizdomas, ka vīrietim varētu būt psihiska rakstura veselības problēmas, tādēļ viņam nozīmēs ekspertīzi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, 19.martā laikā starp plkst.9 un plkst.10 Rīgā, Zālīša ielā 5, netālu no garāžām cilvēki bija pamanījuši, ka kāds vīrietis ar smagu priekšmetu vairākas reizes iesit sievietei pa galvu. Aculiecinieki bija izsaukuši mediķus un policiju, tādēļ vīrietis aizbēdzis.

Sieviete tika nogādāta slimnīcā, taču nākamajā dienā no gūtajām traumām mira. Viņai mediķi bija konstatējuši galvaskausa un smadzeņu bojājumus, roku un pirkstu traumas, pat pirksta falanga traumatisku amputāciju. Sākumā nebija pat skaidra sievietes personība.

Policija sāka kriminālprocesu par laupīšanu. Nedaudz vēlāk tika noskaidrota arī sievietes personība. Viņa bija dzimusi 1959.gadā. Policija pārbaudīja sievietes paziņu loku, aptaujājot iespējamos lieciniekus un pārbaudot citas ziņas. Tika pieļauta iespēja, ka noziegums varētu būt noticis personisku iemeslu dēļ, tomēr neviena no izvirzītajām versijām neapstiprinājās. Policija bija nonākusi strupceļā.

Tomēr operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā 26.martā aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu tika aizturēts 1980.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nav bijis tiesāts, arī narkotikas viņš nelieto.

Noskaidrojās, ka šim jaunajam vīrietim jau pāris gadus bijušas pāra attiecības ar cietušo sievieti, taču par šīm attiecībām neviens radinieks vai paziņas nav bijis informēts. Abi esot iepazinušies kādā interneta portālā. Policija pieļauj, ka abu starpā bija radušās kādas nesaskaņas, un vīrietis izdarījis šo noziegumu.

Pēc Pildavas teiktā, aizturētajam tiks nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze, jo policijai radušās aizdomas, ka vīrietim varētu būt kādas psihiska rakstura novirzes. Ņemot vērā viņa psihisko stāvokli, policija pieļauj, ka viņš varētu būt pastrādājis arī citus noziegumus, piemēram ielu laupīšanas gan pret sievietēm, gan vīriešiem, jo esot liela auguma. Tāpat policija pieļauj, ka interneta vidē viņš varētu būt iepazinies arī ar citām sievietēm un nodarījis viņām pāri. Iespējamās cietušās sievietes aicinātas atsaukties, zvanot policijai pa tālruni 67090918 vai 67090900.