Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesai nodod lietu pret muitas uzraudzi par 1,7 miljonu eiro zaudējumu radīšanu valstij

© Jānis Saliņš/ f64photo agency

Prokuratūra nodevusi Rēzeknes tiesai krimināllietu, kurā muitas kontroles punktu daļas vecākā muitas uzraudze apsūdzēta par nelikumībām ar tabakas izstrādājumu kravu, kuru rezultātā valsts budžetam radīti zaudējumi 1 774 174 eiro apmērā.

Apsūdzētā nebija informējusi muitas darbu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktās amatpersonas par kravas ierašanos un deklarācijas MRN numuru, neveica kravas padziļinātu fizisko kontroli, neinformēja tiešo vadītāju par tabakas izstrādājumu kravas ierašanos, nenorādīja datu sistēmā faktisko transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru, valsts piederību, un noslēdza fiktīvu tranzīta procedūru, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Ņemot vērā, ka ārpuskopienas preces netika izvestas, bet nonāca ES kopējā tirgū, tad Latvijas valstij un ES budžetam kopumā tika radīts ievērojams mantisks zaudējums nenomaksāto nodokļu veidā - 1 774 174 eiro apmērā.

Krimināllikums par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas, paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.