Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Garnadzis netiek pie kārotā; auto īpašnieks viņu aiztur

© F64

24.jūnijā ap pulksten 19.00 Valsts policija saņēma izsaukumu no vīrieša, kurš ziņoja, ka viņa mašīnā ir ielauzies svešs vīrietis. Uz notikuma vietu Ogres apkaimē nekavējoties ieradās Ogres iecirkņa policisti. Līdz likumsargu ierašanās brīdim, mašīnas īpašnieks aizturēja ļaundari.

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka cietušais pa logu pamanījis kādu vīrieti rosāmies savas automašīnas salonā. Cietušais nekavējoties izsaucis policiju, pēc kā devies uz savu automašīnu, kas novietota pagalmā iepretim daudzdzīvokļu ēkai. Automašīnā Volvo S80 ļaundaris mēģinājis savienot vadus, lai spēkratu iedarbinātu.

Cietušais pamanīja, ka ļaundaris, iespējams, atrodas alkohola reibumā, tādēļ automašīnas īpašnieks centies saviem spēkiem viņu aizturēt un novilcināt laiku līdz policistu ierašanās brīdim.
1985.gadā dzimušais aizdomās turētais jau iepriekš policijas redzeslokā nonācis par vairākām automašīnu zādzībām.

Pašlaik pret aizturēto vīrieti uzsākts kriminālprocess par mantas bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesa pants izmeklēšanas gaitā vēl var tikt mainīts, visdrīzāk, tas tiks pārkvalificēts pēc bargāka panta.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem - ja kāds mana personas, kas veic aizdomīgas darbības pie automašīnām, notikuma brīdī zvanīt policijai pa tālruni 110.