Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Noķer automagnetolu zagli; lūdz atsaukties cietušos

© Valsts policija

5.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirknī tika saņemta informācija par automagnetolas zādzības faktu no automašīnas Audi. Minēto zādzību fiksēja aculiecinieks, kurš policistiem arī aprakstīja ļaundara izskatu. Likumsargi noskaidroja, ka zādzība veikta ap pulksten 07.00 izsitot automašīnas loga stiklu.

Ierodoties notikuma vietā, policistiem neizdevās atrast iespējamo vainīgo. Toties notikuma vietā tika izņemta soma, kuru pēc aculiecinieka teiktā atstājis vainīgais. Apskatot somas saturu, tajā tika konstatētas trīs audio magnetolas, kā arī citas mantas. Tas raisīja pamatotas aizdomas, ka somas saturs ir iegūts noziedzīgā ceļā.

Veicot operatīvus meklēšanas pasākumus, tika identificēta persona, kura, iespējams, ir veikusi minēto zādzību. 11. jūlijā policija uz aizdomu pamata par minētās zādzības veikšanu aizturēja 1981.gadā dzimušu vīrieti. Jāpiemin, ka aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantisko noziegumu veikšanu un noziegumiem, kas saistīti ar narkotiskajām vielām.

Aizturētais savu vainu minētās zādzības veikšanā atzina.Saistībā ar notikušo tika uzsākti divi kriminālprocesi. Par zādzību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt, par svešas mantas tīšu bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Būtiski, ka vīrietis atzinās vēl divu zādzību veikšanā no automašīnām Opel un Mazda, kuras veicis Mežciema un Juglas mikrorajonā.Pārbaudot no aizturētā iegūto informāciju, noskaidrots, ka minētie gadījumi policijā nav reģistrēti.Saistībā ar notikušo, Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknis lūdz atsaukties personas no Mezčiema un Juglas mikrorajoniem, kuras cietušas transportlīdzekļu apzagšanas rezultātā līdz 2017.gada 5.jūlijam.

Zādzības lielākoties veiktas izsitot durvju stiklu.Ja Jūs esat kļuvis par cietušo kādā no minētajām zādzībām, zvaniet pa tālruni 67090900.