Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Gaidis Bērziņš: Nevajadzētu taisīt politisko kapitālu uz cilvēka slepkavības rēķina

© F64

Valsts policijai (VP) ir aktīvi jārīkojas, lai pēc iespējas ātrāk atklātu maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavību, ņemot vērā arī jau iepriekš zināmos draudus, sacīja Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Bērziņš arī norādīja uz atsevišķu "Vienotības" politiķu "izpaušanos" publiskajā telpā, un šajā kontekstā politiķis norāda, ka kādam var patikt vai nepatikt konkrēts maksātnespējas administrators, tomēr "nevajadzētu taisīt politisko kapitālu uz cilvēka slepkavības rēķina".

No juridiskā un tiesiskā viedokļa svarīgākais būtu VP aktīvi rīkoties, lai pēc iespējas ātrāk atklātu šādu noziegumu - vēl jo vairāk tāpēc, ka VP bija informācija par iespējamiem draudiem, norādīja Bērziņš. Viņš akcentēja, ka policijai būtu jāskaidro, kamdēļ pēc informācijas saņemšanas par draudiem neesot darīts pietiekami, lai novērstu šo traģēdiju. Politiķis arī akcentēja, ka mūsdienās ir grūti izskaidrot, kā šāda slepkavība var brīvi tikt īstenota "gaišā dienas laikā".

Bērziņš arī norādīja uz atsevišķu "Vienotības" politiķu "izpaušanos" publiskajā telpā, un šajā kontekstā politiķis norāda, ka kādam var patikt vai nepatikt konkrēts maksātnespējas administrators, tomēr "nevajadzētu taisīt politisko kapitālu uz cilvēka slepkavības rēķina". "Vienotības" vadītajai Iekšlietu ministrijai jāparāda, ka tā spēj atklāt slepkavību pietiekami ātri, pauž Juridiskās komisijas vadītājs.

Taujāts par viņa pārstāvētās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārziņā esošo Tieslietu ministriju, kura pārrauga maksātnespējas nozari, Bērziņš norādīja, ka šis gadījums īsti nav saistīts ar TM darbu vai normatīvo regulējumu, jo runa ir par brutālu slepkavību. Reizē TM Maksātnespējas administrācijas personā sadarbosies ar izmeklētājiem, sacīja politiķis.

LETA jau ziņoja, ka zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā "Range Rover" trešdienas rītā plkst.8.40, pie Meža kapiem, Aizsaules ielā 1, Rīgā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) aģentūrai LETA norādīja, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevar izslēgt arī citas versijas.

VP jau 2016.gadā sāka kriminālprocesu par draudiem Bunkum.