Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Teikā nozog kilometru "Lattelecom" sakaru kabeļu

Pēdējās nedēļas laikā Teikas policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā uzdarbojās kabeļu zagļi, kopā nozogot aptuveni kilometru SIA "Lattelecom" sakaru kabeļu. Vakar policistiem izdevies aizturēt trīs zagļus, kuri zagto mantu jau bija sagriezuši un pārvadājuši visparastākajā ķerrā.

Jau pēc pirmajām zādzībām policistiem bijis skaidrs, ka uzdarbojas zagļu grupa, nevis viens zaglis, un tika veikti operatīvās meklēšanas pasākumi. Nedēļas sākumā zagļus neizdevās notvert, tādēļ viņi paguva izdarīt vēl pāris zādzības līdz 17.jūnija pusdienlaikam, kad tika aizturēti, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Trīs vīrieši tika aizturēti Brīvības gatvē, pie viņiem atrasti instrumenti, vinča un ķerra, kura bija pilna ar jau gabalos sagrieztiem kabeļiem. Tika noskaidrots, ka zādzības vīrieši veikuši naktī, bet dienas laikā kabeļi tika sagriezti gabalos un ar ķerru nogādāti metāla uzpirkšanas punktos.

Aizturētie vīrieši patlaban atrodas īslaicīgās aizturēšanas nodaļā un savu vainu ir atzinuši divās zādzību epizodēs, bet vēl divas epizodes patlaban nav atklātas.

Viens no aizturētajiem ir 1973.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk sodīts jau septiņas reizes. Viņš aizturēšanas brīdī bija ģērbies "Lattelecom" tehniskā darbinieka kombinezonā, tiesa, ļoti netīrā. Vīrietis arī apgalvoja, ka agrāk patiešām ir bijis šī uzņēmuma darbinieks.

Otrs aizturētais ir 1983.gadā dzimis, agrāk sešas reizes tiesāts vīrietis, bet trešais zaglis - 1974.gadā dzimis vīrietis, kurš policijas redzeslokā nav agrāk nonācis.

Policijā ir sākts kriminālprocess par zādzību grupā. Policijai ir aizdomas, ka aizturētie vīrieši ir saistīti arī ar vismaz vēl divām zādzību epizodēm, tādēļ aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir kāda informācija par šo personu iespējamām noziedzīgām darbībām, zvanīt pa tālruni - 67 090 930, 67 090 916 vai 112. Jebkuru informāciju par šo un citiem noziedzīgiem nodarījumiem var atstāt arī Valsts policijas Rīgas reģiona anonīmajā tālrunī automātiskajā atbildētājā - 67 086 677.