Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Iemīlējies jaunietis meitenei sūta īsziņas, draudot viņu nogalināt un sagriezt gabalos

Policija aizturējusi 1988.gadā dzimušu jaunieti, kurš atzinies, ka vairākas nedēļas terorizējis kādu meiteni ar īsziņām, draudot viņu nogalināt un sagriezt gabalos. Šādi aizturētais esot rīkojies, jo bijis iemīlējies meitenē un vēlējies pievērst sev viņas uzmanību.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, 21.oktobrī kāda pilngadīga jauniete, kas mācās vienā no Āgenskalna skolām, saņēma īsziņu ar draudiem, ka ar viņu notiks fiziska izrēķināšanās. Meitene nojauta, kurš viņai šo īsziņu varētu būt sūtījis, bet draudus neņēma vērā. Pēc tam skolniecei turpināja pienākt draudu īsziņas vēl vairākas nedēļas.

Aptuveni pirms divām nedēļām meitenei pienāca īsziņa, kurā tika draudēts, ka nākamajā dienā viņu nogalinās un sagriezīs gabalos. Īsziņas sūtītājs arī bija aicinājis meiteni gatavoties savai nāvei un teicis, ka gadījumā, ja viņa ziņos policijai, tad notiks izrēķināšanās arī ar meitenes vecākiem. Draudētājs piebilda, ka ir agrāk sodīts.

Meitene par notiekošo informēja savus vecākus, kuri vērsās policijā. Tika izstrādāts tālākās rīcības plāns, un vakar, realizējot operatīvās darbības, aizdomās par draudu īsziņu sūtīšanu tika aizturēts 1988.gadā dzimis puisis, kurš agrāk tiesāts par laupīšanu grupā. Cietusī pieļauj, ka puisis ir narkomāns, bet policija tam vēl nav guvusi apstiprinājumu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132.panta - par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagus miesas bojājumus. Par to draud brīvības atņemšanas sods uz laiku līdz vienam gadam vai arests, vai piespiedu darbs, vai arī naudas sods līdz 20 minimālajām mēnešalgām (3600 latiem).

Kā pastāstīja Sadovskis, aizturētais policistiem savu vainu atzinis un teicis, ka šādi rīkojies, lai pievērstu sev meitenes uzmanību, jo bijis viņā iemīlējies.