Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Latvijas lepnumam Simanovam par meitiņas slepkavību piespriež 13 gadu cietumā

© nra.lv

Zemgales apgabaltiesa trešdien par astoņus gadus vecās meitas noslepkavošanu apsūdzētajam jēkabpilietim un savulaik Latvijas lepnuma balvu ieguvušajam Vilim Simanovam piesprieda 13 gadu cietumā, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Simanovu atzina par vainīgu par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī. Viņš atzīts par vainīgu arī mantas tīšā iznīcināšanā un bojāšanā.

Simanovam, kurš ekspertīzē atzīts par pieskaitāmu un apsūdzībās vainu daļēji atzina, tiesa arī noteica policijas kontroli uz pusotru gadu un mantas konfiskāciju.

Tiesa nolēma piedzīt 10 963 latu lielu kompensāciju par labu cietušajiem.

Prokurors apsūdzētajam lūdza piespriest mūža ieslodzījumu.

2010.gada 29.aprīļa naktī policijā saņemta informācija, ka Jēkabpilī, Pasta ielā, degot privātmāja. Izbraucot uz notikuma vietu, blakus mājai saimniecības ēkā atrasts 2002.gadā dzimušas meitenes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durtu brūci krūškurvja rajonā.

Par nozieguma izdarīšanu tika aizturēts bojāgājušās meitenes tēvs - 1963.gadā dzimušais Vilis Simanovs, kurš ir agrāk tiesāts. Simanovs meitiņu audzināja viens.

Simanova ģimene bija vietējā sociālā dienesta redzeslokā, un dienests savu iespēju robežās vīrietim palīdzējis. Vīrietis ļoti rūpējies par meitiņu, kaut ar sievu kopā nav dzīvojis. Laikraksts "Diena" iepriekš rakstīja, ka dienu pirms slepkavības Latvijā ieradās meitenes mamma un abi vecāki bāriņtiesā konsultējušies par bērna turpmākās dzīvesvietas jautājumiem, katrs no vecākiem gribējis, lai bērns dzīvo ar viņu.

2008.gada janvāra vidū Simanovs ar vēl kādu sievieti izglāba vienu Daugavā pie Jēkabpils ledū ielūzušu pusaudzi. Otru pusaudzi Simanovam neizdevās izglābt. Simanovs par varoņdarbu saņēma gan naudas un piemiņas balvu no vietējās pašvaldības, gan pazīstamo "Latvijas lepnuma" balvu.