Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Līvānos izveido ārkārtas komisiju vētras radīto zaudējumu apzināšanai

Ar Līvānu novada domes priekšsēdētāja Andra Vaivoda rīkojumu ir izveidota ārkārtas komisija vētras radīto zaudējumu apzināšanai, aģentūru LETA informēja Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle.

Svētdien, 8.augusta pēcpusdienā spēcīga vētra plosījusies Līvānu novada Rožupes, Rudzātu un Sutru pagastos, noraujot jumtus dzīvojamām mājām un saimniecības ēkām, izgāžot simtgadīgus ozolus, salokot ceļazīmes. Bojā gājuši mājlopi, krītoši koku zari sadragājuši tehniku un automašīnas, pārrāvuši elektrolīnijas.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods informē, ka cilvēki ir izmisumā, jo daudziem nav kur dzīvot - mājām norauti jumti, dažās saimniecībās no šķūņa palikusi tikai dēļu kaudze, izpostīti sējumi, augļudārzi un meži.

Šādu vētru neatceras pat gados vecākie cilvēki. Izgāzti pat simtgadīgi ozoli, krītošie zari sadragājuši lauksaimniecības tehniku un nosituši mājlopus. Par laimi vētrā nav cilvēku upuru, taču daudzi dabas stihiju pārcietuši lielās izbailēs, iesprostoti automašīnās, stāsta Kraukle.

Vietējie iedzīvotāji izmisumā par izpostītajām ēkām masveidā lūdz palīdzību novada pašvaldībā. Līvānu novada pašvaldība ir apņēmusies palīdzēt iedzīvotājiem. Visiem, kam vētra nopostījusi dzīvojamās mājas, tiks sagādāts kokmateriāls jumta konstrukciju atjaunošanai.

Līvānu novada pašvaldība pēc palīdzības vērsīsies arī valsts līmenī, jo iedzīvotāji šajā ārkārtas situācijā vārda tiešajā nozīmē ir palikuši bez jumta virs galvas, sacīja pašvaldības vadītājs.