Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Aprīlis līdz šim Latvijā bijis krietni mitrāks par normu

© unsplash.com

Vidējā gaisa temperatūra aprīļa otrajā dekādē Latvijā bija tuvu normai, savukārt nokrišņu daudzums sasniedza 163% no daudzu gadu vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemgalē un Rīgā nokrišņu bija mazāk nekā ierasts, bet lielākajā daļā Kurzemes, Vidzemes un Latgales lija un sniga krietni vairāk par normu. Valstī vidēji nokrišņu daudzums mēneša vidū bija 19,9 milimetri, Jelgavas novērojumu stacijā reģistrēti tikai četri milimetri nokrišņu, bet visvairāk to bija Pāvilostā - 42,7 milimetri.

Aprīļa otrās dekādes pirmā puse bija siltāka par klimatisko normu, bet otrā puse - aukstāka. Dekādes beigās vietām īslaicīgi izveidojās plāna sniega sega.

Vidējā gaisa temperatūra bija +5,8 grādi - nepilnus trīs grādus zemāka nekā mēneša pirmajā dekādē, tomēr tā saglabājās vienu grāda desmitdaļu virs normas.

Minimālā gaisa temperatūra mēneša vidū bija -3,3 grādi 20.aprīlī Daugavpils novērojumu stacijā, bet maksimālā temperatūra bija +16,4 grādi 12.aprīlī Rīgā.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 80% - no 75% Rīgā līdz 87% Ventspilī. Stiprākās vēja brāzmas - 24,6 metri sekundē - tika novērotas 15.aprīlī Dobelē.