Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Putins: Krievijai bija jāpalīdz "brāļu tautai" ukraiņiem

Krievijai bija jāpiedāvā palīdzība Ukrainai, jo Krievijas "brāļu tauta" nonākusi smagās ekonomiskās un politiskās grūtībās, ceturtdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Kāpēc mēs pieņēmām šādu lēmumu? Mēs bieži lietojam terminu - brāļu valsts, brāļu tauta. Un šodien mēs redzam, ka Ukraina ir smagā situācijā ekonomiski, sociāli un politiski," ikgadējā preses konferencē skaidroja Putins. "Ja mēs patiesi sakām, ka tā ir brāļu tauta un brāļu valsts, mums ir arī jārīkojas kā tuviem radiniekiem un jāpalīdz ukraiņu tautai šajā sarežģītajā situācijā."

Vienlaikus gan Putins noliedza, ka Krievijas piedāvātajai ekonomiskajai palīdzībai būtu kāda saistība ar plašajiem protestiem Ukrainā vai Ukrainas valdības lēmumu novembra nogalē neizmantot iespēju ar Eiropas Savienību (ES) noslēgt asociācijas līgumu.

LETA jau ziņoja, ka Ukraina un Krievija otrdien parakstīja vairākus dokumentus, kas skar abu valstu sadarbību dažādās sfērās.

Cita starpā parakstīts līgums par tirdzniecības barjeru atcelšanu un ekonomisko attiecību stiprināšanu. Maskava arī apņēmusies ievērojami samazināt Ukrainai piegādājamās gāzes cenu un iegādāties Ukrainas valdības obligācijas 15 miljardu dolāru apjomā.

Jautājums par Ukrainas iespējamo pievienošanos Krievijas vadītajai Muitas savienībai sarunās neesot apspriests.