Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Aptauja: "Saskaņas centrs" vēl aizvien reitingu līderis

© F64

Tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas Fakti" veiktā socioloģiskā aptauja liecina, ka partijai "Saskaņas centrs" (SC) izdevies atgūt līdera godu, šodien, atsaucoties uz savā rīcībā esošajiem jaunākajiem partiju reitingiem, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Latvijas faktu" aptauja liecina, ka par SC tagad būtu gatavi balsot 18,1% salīdzinājumā ar 18,4% šā gada maijā, par "Vienotību" - 16,4%, kas ir par 2,7 procentpunktiem vairāk nekā maijā.

Reitingu trešajā vietā patlaban ierindojas Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kuru atbalstītu 9,9% vēlētāju, salīdzinājumā ar 10,3% šā gada maijā, savukārt par Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-TB/LNNK nemainīgi būtu gatavi balsot 6,1% vēlētāju.

Aptaujas dati liecina, ka bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas veidotā partija "No sirds Latvijai" nepārvarētu iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% barjeru - Sudrabu atbalstītu vien 3,7% vēlētāju. Saeimā neiekļūtu arī Reģionu apvienība, par kuru būtu gatavi balsot 1,6%, bet Tatjanas Ždanokas pārstāvētā Latvijas Krievu savienība saņemtu tikai 1,1% atbalstu.

Saskaņā ar reitingu datiem veiksmīga atgriešanās politikā ies secen gan Einara Repšes partijai "Latvijas attīstībai", par kuru balsotu tikai 0,8% vēlētāju, gan bijušo politiķu Aināra Šlesera, Aigara Kalvīša un Jāņa Straumes partijai "Vienoti Latvijai", kuru atbalsta 0,6% aptaujāto.

Eksministra Jāņa Bordāna veidoto "Jauno konservatīvo partiju" atbalstītu 0,5%, bet LSDSP - 0,4%.

15,5% respondentu norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies, bet 25,2% norādījuši, ka vēl nav izlēmuši, par ko balsos.

Jau ziņots, ka SKDS aptaujas dati jūlija vidū liecināja, ka "Vienotība" par mata tiesu apsteigusi SC, tomēr precīzus datus SKDS neatklāja.