Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā izveidojusies pamatīga balsotāju rinda

© F64

12.Saeimas vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā šovakar izveidojusies apmēram 120 cilvēku gara rinda. Šie cilvēki ieradušās nodot glabāšanā savu vēlēšanu balsi.

Par pilsoņu aktivitāti pārsteigumu pauž gan balsotāji, gan vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētāja Daina Gulbiņa. Lai nodotu savu balsi glabāšanā, vēlētājiem rindā nākas stāvēt apmēram 45 minūtes.

Gulbiņa norādīja, ka, atšķirībā no ierastās balsošanas, balss nodošana glabāšanā aizņem ilgāku laiku.

Aģentūras LETA aptaujātie balsotāji pauda atšķirīgu viedokli par vēlēšanām - kāds raugās pozitīvi uz pilsoņu aktivitāti, bet cits uzskata, ka pēc vēlēšanām tāpat nekas nemainīsies. Izskan arī neapmierinātība, ka nākas stāvēt tik garā rindā.

Kā ziņots, šodien 61 vēlēšanu iecirknī no plkst.17 līdz 20 var nodot glabāšanā savu balsi 12.Saeimas vēlēšanās, aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa. Nodot balsi glabāšanā varēs arī ceturtdien un piektdien, kad iecirkņi būs atvērti citos laikos.

Savukārt vēlēšanu dienā, 4.oktobrī, būs iespējams nobalsot no plkst.7 līdz 20 jebkurā tuvākajā iecirknī, lai arī kur vēlētājs atrastos.