Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Noskaidroti nākamie potenciālie Saeimas deputāti

© Youtube

Pirmdien, 27.aprīlī, noslēdzoties jau 5.Jauniešu Saeimai, noskaidroti nākotnes politiķa titula ieguvēji. Tie ir jaunieši, kuri, strādājot nozaru komisijās, izrādījuši īpaši aktīvu līdzdalību Jauniešu Saeimas deklarāciju projektu apspriešanā un pilnveidošanā, ziņo Saeimas Preses dienests.

Titulu "Nākotnes politiķis" ieguva Edgars Korsaks-Mills no Rīgas Tehniskās universitātes, Žaklīna Vagoliņa no Ogres Valsts ģimnāzijas, Lora Eglīte no Dundagas vidusskolas un Elīza Dāldere no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, un šiem jauniešiem būs iespēja apmeklēt Latvijas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai veltīto Saeimas svinīgo sēdi 4.maijā, kas notiks Latvijas Nacionālajā teātrī.

Pirmo reizi jauniešu parlamenta vēsturē ievēlētie deputāti pirms mandātu apstiprināšanas deva svinīgo solījumu, kā arī pirmo reizi jaunieši parlamenta sēdē balsoja, izmantojot Saeimas elektronisko balsošanas sistēmu. No ievēlētajiem 100 deputātiem 27.aprīlī Saeimas namā uz 5.Jauniešu Saeimu pulcējās 95 jaunieši, kuriem bija iespēja vienu dienu iejusties parlamenta deputātu ikdienas darbā.

5.Jauniešu Saeimas deputāti šodien strādāja divās jauniešu parlamenta sēdēs un pieņēma trīs nozaru komisijās izstrādātās deklarācijas - par patriotisma veicināšanu, drošības un aizsardzības apmācības ieviešanu skolās, studējošo jauniešu iesaistīšanu valsts informatīvajā un kiberaizsardzibā, par veselīgu dzīvesveidu, veselības un sociālo aprūpi, par jauniešu aktīvāku iesaistīšanos Eiropas Savienības aktivitātēs un politikas veidošanu. Pirmo reizi jauniešu parlamenta vēsturē 5.Jauniešu Saeima nepieņēma Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas virzīto deklarāciju par jauniešu apmācību, sagatavojot viņus darba tirgum.

Jauniešu Saeimas deputāti tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām valsts izaugsmei un attīstībai. Vēlēšanās kandidēja 135 jaunieši, par kuru idejām kopumā tika atdotas 4589 balsis. Jauniešu Saeimā tika pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli to iedzīvotāju skaitam.