Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Tauta sašutusi par Ločmeles-Luņovas nodokļu skandālu

© F64

Tauta sociālajā tīklā twitter aktīvi pauž savu viedokli par jaunāko politisko skandālu, kurā aizdomās par nodokļu nemaksāšanu turēta deputāte Regīna Ločmele- Luņova (S).

@MFridrihsone: "Nespēju izdomāt kaut vienu iemeslu, kādēļ Ločmele-Luņova nodokļu karuseļa jezgas sakarā visu laiku atgādina: "Esmu sieviete"."

@Arnis_Lapins: ""Saskaņas" deputāte Ločmele-Luņova sola nolikt mandātu. "Patriotiskie" deputāti Zaķis un Spolītis uz to nebija spējīgi. Skumji."

@VladimirReskajs: "Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt deputāta mandātu. Urbanovičs atgriežas Latvijas biatlona izlasē. Šokā."

@sims_edgarsims: "Ločmele-Luņova - uzlecošā zvaigzne (uz Maximas nelaimes rēķina) tomēr noliks mandātu - ātri parādījās & ātri pazuda.. #NetīraPagātne"

@EmilsBuikis: "Nekā personīga Ločmele-Luņova par savu krimināllietu: "Es ceru, ka es neesmu vainīga". Ja pati nezin, tad kurš lai zin? :)"

@IvetaKazoka: "Saskaņa zaudējusi vienu no saviem spilgtākajiem un aktīvākajiem deputātiem. Ļoti žēl, bet visu cieņu par šādu lēmumu."

@pucej: "Visu cieņu deputātei Ločmelei! Varēs pierādīt savu taisnību tiesā, bet nebojās Saeimas prestižu tā laikā."

Kā jau ziņots, Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu saistībā ar lietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Prokuratūra pagaidām nolēmusi nelūgt Saeimai atļauju sākt kriminālvajāšanu pret viņu un lietu nosūtījusi atpakaļ Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai. Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūru LETA informēja, ka 16.aprīlī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā no Finanšu policijas pārvaldes kriminālvajāšanas sākšanai saņemts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā organizētā grupā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu pret 33 aizdomās turētajiem. Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizdomās tiek turētas 22 uzņēmumu amatpersonas. Nenomaksāto nodokļu apmērs ir 753 808 eiro.

Konstatējot kriminālprocesā nepilnības, bez kuru novēršanas nav iespējams sākt kriminālvajāšanu Kriminālprocesa likumā paredzētajā termiņā pret divām personām, tai skaitā pret aizdomās turēto Ločmeli-Luņovu, tika izdalīts kriminālprocess atsevišķā lietvedībā, kas tiks nosūtīts Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai.

Ločmele-Luņova iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā pauž viedokli, ka inkriminētais noziegums ir meli un ir to gatava pierādīt kā pašā prokuratūrā, tā arī jebkuras tiesas priekšā.