Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vīķe-Freiberga nav apmierināta ar aizklāto balsojumu

© F64

Eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai personīgi gribētos uzzināt, kurš Saeimas deputāts par kuru no Valsts prezidenta amata kandidātiem balsoja šodien notikušajās vēlēšanās.

Kā šovakar telekompānijas LNT ziņām atzina Vīķe-Freiberga, viņai ļoti žēl, ka balsojums nebija atklāts, jo arī pilsoņiem noteikti būtu interesanti uzzināt, par kuru no Valsts prezidenta amata kandidātiem viņu vēlētie deputāti atdeva savu balsi.

Eksprezidente apsveica Vējoni ar ievēlēšanu augstajā amatā, tomēr norādīja, ka emocijas labprātāk vēlas paturēt pie sevis.

Kā ziņots, par Valsts prezidentu šodien Saeima ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts. Pret viņu nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā.

Pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.