Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Jūnijā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 177 257

© F64

Par jūniju Saeimas deputātiem atalgojumā kopumā izmaksāti 177 257 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Vismazākais atalgojums - 895 eiro - par pagājušo mēnesi izmaksāts deputātam Dainim Liepiņam (LRA). Pēc Saeimas lēmuma par piekrišanu Liepiņa krimināllietas turpmākai izskatīšanai tiesā viņš uz laiku nevar piedalīties parlamenta sēdēs, kā arī saņem pusi no algas.

Savukārt lielāko atalgojumu pagājušajā mēnesī saņēma Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris (NSL) - 2837 eiro. Kūtris ir arī parlamenta Krimināltiesību apakškomisijas vadītājs, parlamentārās izmeklēšanas komisijas par bankas "Citadele" pārdošanu, kā arī partijas "No sirds Latvijai" frakcijas vadītāja vietnieks.

Arī pārējo parlamenta Prezidija locekļu atalgojums maijā bijis viens no augstākajiem - Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) atalgojums bija 2432 eiro, priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V) saņēma 2482 eiro, bet Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (S) saņēmis 2326 eiro. Savukārt vēl viens Saeimas priekšsēdētājas vietnieks Gundars Daudze (ZZS) pagājušajā mēnesī saņēma 1732 eiro.

Atalgojumu virs 2000 eiro saņēma arī "Vienotības" frakcijas un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa - 2229 eiro, Zaļo un zemnieku frakcijas, kā arī Pieprasījumu komisijas vadītājs Augusts Brigmanis - 2216 eiro, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāja vietnieks, Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) - 2323 eiro, ZZS frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, kā arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja biedrs Ingmārs Līdaka (ZZS) - 2075 eiro, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sekretārs Ainars Latkovskis (V) - 2095 eiro.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Kā ziņots, par maiju Saeimas deputātiem atalgojumā kopumā izmaksāti 161 755 eiro pēc nodokļu nomaksas.