Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bergmanis: NATO Spēku integrācijas vienības štābs stiprina Latvijas drošību

© F64

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) atzinīgi novērtē NATO Spēku integrācijas vienības štāba izveidošanu Rīgā un apliecina, ka ir gatavs nodrošināt nepieciešamo atbalstu tā darbībai.

"NATO komandvadības elementa izveidošana Latvijā apliecina sabiedroto klātbūtni un apņemšanos stiprināt mūsu valsts drošību, kā arī demonstrē NATO kolektīvās aizsardzības principa redzamību. Mēs nodrošināsim nepieciešamo uzņemošās valsts atbalstu, lai garantētu, ka krīzes gadījumā NATO komandvadības elements Latvijas teritorijā var izvērst jebkuru spēka vienību," norāda Bergmanis.

Jau ziņots, ka 1.septembrī starptautiska militārā štāba statusu iegūst NATO Spēku integrācijas vienības štābs Rīgā, tādējādi pirmo reizi valsts vēsturē izvietojot pastāvīgu NATO spēku struktūras štābu.

Štābs nodrošinās saikni starp dalībvalstu bruņotajiem spēkiem un daudznacionālajām vienībām, lai vajadzības gadījumā koordinētu alianses paaugstinātas gatavības spēku ātru izvēršanu reģionā, kā arī sniegs atbalstu kolektīvās aizsardzības plānošanā un mācību koordinēšanā.

Jau ziņots, ka pērn NATO samitā Velsā tika pieņemts lēmums par NATO Spēku integrācijas vienību izveidi sešās NATO dalībvalstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Rumānijā un Bulgārijā un tas ir būtiskākais NATO kolektīvās aizsardzības stiprināšanas pasākums kopš Aukstā kara beigām.