Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Nākamgad neapliekamo minimumu nepaaugstinās visiem

© F64

Pretēji iepriekš plānotajam, nākamgad nepalielinās neapliekamo minimumu visiem, bet paaugstinās atvieglojumus par bērniem.

Saeima šodien atbalstīja priekšlikumu tomēr nepalielināt neapliekamo minimumu no 75 eiro līdz 85 eiro, bet gan par 10 eiro palielināt atvieglojumus par bērniem. Proti, nākamgad neapliekamais minimums būs 75 eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumi par apgādībā esošu bērnu - 175 eiro mēnesī.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rosināja palielināt atvieglojumus par bērniem līdz 190 eiro, tomēr šis priekšlikums netika atbalstīts, vienojoties par kompromisa risinājumu.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likuma izmaiņas, kas paredz diferencētā neapliekamā minimuma ieviešanu. Gada diferencētais neapliekamais minimums būs atkarīgs no personas gūto ar nodokli apliekamo kopējo ienākumu apmēra. Nākamā gada sākumā nodokļa maksātāji ar zemākām algām, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam (VID) gada ienākumu deklarāciju, varēs saņemt pārmaksāto nodokli. To pārrēķinās, piemērojot diferencēto neapliekamo minimumu.