Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Delna" lūdz KNAB un Ģenerālprokuratūrai izvērtēt "deputātu kvotu" tiesiskumu

© F64

Biedrība "Sabiedrība par atklātību "Delna"" vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izvērtēt tā dēvēto deputātu kvotu tiesiskumu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Delnas" direktors Gundars Jankovs, "deputātu kvotas", viņuprāt, ir prettiesiskas un nav pieļaujamas. Jankovs uzsvēra, ka šo kvotu piešķiršana ir necaurskatāma, turklāt nepastāv arī kontroles mehānisms.

"Vairāki gadījumi saistībā ar "deputātu kvotām" liecina par interešu konfliktu, kas var robežoties ar krāpniecību," sacīja Jankovs. Līdz ar to "Delna" lūdz minētās iestādes izvērtēt visus gadījumus šogad, kā arī nākamajā gadā.

Jankovs skaidroja, ka šāda lūguma mērķis ir pievērst iestāžu uzmanību šai problēmai, tādējādi izvairītos no prettiesiskām darbībām.

Kā ziņots, neoficiāli ticis norādīts, ka ''deputātu kvota" šogad bijusi 20 000 eiro uz vienu frakcijas deputātu. Savukārt Budžeta komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis aģentūrai LETA iepriekš izteicās, ka Saeimas deputātu priekšlikumiem valsts budžetā varētu atvēlēt vienu miljonu eiro, taču šo summu plānots tērēt prātīgi. Vēlāk gan Šadurskis atturējās precizēt konkrētu summu, ko varētu atvēlēt deputātu priekšlikumiem.