Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Advokāts Leja gatavs startēt konkursā uz VID vadītāja posteni

Saņemot apstiprinājumu darbam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pirmā vietnieka amatā, advokāts un juridisko zinātņu doktors Lauris Leja būtu gatavs izmēģināt savus spēkus un pieteikties šodien izsludinātajā konkursā uz VID vadītāja amatu.

Leja aģentūrai LETA sacīja, ka jau iepriekš apņēmies, ja līdz 27.februārim, kad būs pagājuši trīs mēneši kopš viņa uzvaras konkursā par VID ģenerāldirektora vietnieka nodokļu jomā un Nodokļu uzskaites un piedziņas pārvaldes direktora amatu, šajā postenī netiks apstiprināts, viņš "neatgriezeniski" atsāks sniegt konsultācijas nodokļu jomā.

Savukārt, ja šajā laika posmā viņš tiks apstiprināts kā VID ģenerāldirektora pirmais vietnieks, Leja varētu pieteikties konkursā uz VID vadītāja posteni.

"Jautājums ir atklāts," vaicāts, vai apsver iespēju pretendēt uz VID ģenerāldirektora vietu, sacīja Leja.

Leja informēja, ka, jau piesakoties konkursā uz VID vadītāja vietnieka amatu, esot atteicies no visām lietām nodokļu jomā, kas, viņam uzvarot konkursā, varētu radīt interešu konfliktu. Viņa lietvedībā nav nevienas lietas, kas būtu VID lemšanas kompetencē, kur viņš nodokļu maksātāju būtu pārstāvējis kā advokāts, uzsvēra Leja.

Leja gan piebilda, ka darbību advokatūrā viņš iepriekš neesot lūdzis apturēt.

Ja līdz 27.februārim viņš VID vadītāja vietnieka postenī netikšot iecelts, tad Leja nostāšoties "frontes otrā pusē", atsākot sniegt konsultācijas nodokļu maksātājiem.

LETA jau ziņoja, ka šodien oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicēts paziņojums par konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu.

Pieteikumus pretendenti var iesniegt 14 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas jeb līdz 26.februārim.