Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Prezidents aicina jauno valdību uzlabot Latvijas iedzīvotāju dzīves kvalitāti

© F64

Jaunajai valdībai jāstrādā, lai Latvijā uzlabotos dzīves kvalitāte un to izjustu ikviens Latvijas iedzīvotājs, tiekoties ar Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS), sacījis slimnīcā veselību joprojām atgūstošais Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents atzinīgi novērtējis Kučinska veikumu, panākot vienošanos par jaunās valdības izveidi, kā arī mazinot koalīcijas padomes lomu, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

Jau uzsākot jaunās valdības veidošanas sarunas, Valsts prezidents norādīja, ka jaunās valdības darba prioritārajiem jautājumiem jābūt valsts drošībai, tautsaimniecības attīstībai, reformām izglītības sistēmā un veselības aprūpē, demogrāfiskās situācijas uzlabošanai.

Dienu pirms Saeimā plānotā balsojuma par uzticības izteikšanu jaunajai valdībai Valsts prezidents paudis gandarījumu, ka valdības deklarācijā minētajām darba prioritātēm pretī ir konkrēti uzdevumi un apņemšanās tos īstenot.

"Jaunajai valdībai jāveido dialogs ar sabiedrību un saprotamā veidā jāskaidro pieņemtie lēmumi. Mēs katrs esam mūsu valsts, un mums katram jābūt līdzdalīgam valstij svarīgu lēmumu īstenošanā," uzsvēra Valsts prezidents.

Vējonis aicināja topošo Ministru prezidentu lēmumu pieņemšanā pēc iespējas iesaistīt uzņēmējus un sociālos partnerus, kā arī pauda pārliecību, ka Kučinska valdība saņems Saeimas vairākuma uzticību un vēlēja strādāt līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

LETA jau vēstīja, ka ceturtdien plkst.12 plānots sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi par uzticības izteikšanu Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) valdībai.

Saeimas namā pirms tam notiks Ministru kabinetu veidojošo politisko partiju Zaļo un zemnieku savienības, partijas "Vienotība" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK sadarbības līguma un deklarācijas par Kučinska topošā Ministru kabineta iecerēto darbību svinīgā parakstīšana.

Sadarbības līguma un valdības deklarācijas parakstīšanas pasākums notiks Saeimas nama Viesu zālē plkst.8.30.

Savukārt Saeimas ārkārtas sēdi, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Kučinska izveidotajam Ministru kabinetam, plānots sasaukt plkst.12.

20 minūtes pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kučinska preses konference.