Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Jakāns no darba ministrijā esot aizgājis pēc paša vēlēšanās

Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors, Finanšu ministrijas (FM) Muitas un nodokļu administrēšanas politikas departamenta direktors no darba ministrijā atbrīvots pēc paša vēlēšanās, informē FM.

Plašāki komentāri no ministrijas puses gan netiek sniegti, vien medijiem izplatītajā informācijā norādīts, ka "Dzintars Jakāns ir pārtraucis darba attiecības ar Finanšu ministriju 2010.gada 2.martā (pēdējā darbdiena) pēc Valsts civildienesta likuma 41.panta pirmās daļas "a" apakšpunkta, pamatojoties uz viņa uzteikumu".

Minētā likuma norma paredz, ka valsts civildienesta attiecības izbeidzas, ja ierēdnis ar iestādes vadītāja, iestādes vadītājs ar ministra, bet Valsts kancelejas direktors ar Ministru prezidenta lēmumu tiek atbrīvots no ierēdņa amata pēc paša vēlēšanās.

FM paziņojusi, ka Jakāna vadītais departaments turpinās savu darbu un atbilstoši ministrijas reorganizācijas plānam tajā tiks pārcelti nepieciešamie darbinieki. Iespējams, jaunais departamenta direktors tiks izraudzīts konkursa kārtībā.

Viņa arī informēja, ka Jakānam par nostrādāto laiku FM darba algā ir aprēķināti 1698 lati pirms nodokļa nomaksas. Nekāds atlaišanas pabalsts ierēdnim nav izmaksāts.

Jakāns šodien kārtējo reizi sacīja, ka atlūgumu viņš nav iesniedzis un iepriekš bez plašiem skaidrojumiem saņēmis tikai ministrijas rīkojumu par atbrīvošanu no amata.

Jakāns pagaidām plašāk nekomentē savu tālāko rīcību interešu aizstāvībai, norādot, ka tas ir juridiskas dabas jautājums, tāpēc lai tas paliekot advokātu ziņā. Par piemēroto rotāciju bijušais VID vadītājs jau esot vērsies Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, bet līdz nedēļas beigām vēl esot plānots iesniegt pieteikumu par viņam iepriekš piemēroto atalgojuma samazinājumu.

Viņš ar FM rīkojumu no 2.marta ir atbrīvots no darba FM. Darbu ministrijā viņš jau ir pārtraucis un nodevis visas lietas un atslēgas.