Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Valdību veidojošā koalīcija varētu spriest par jauno VID ģenerāldirektoru

Šodien valdību veidojošā koalīcija varētu runāt par jauno Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori pirms šī jautājuma izskatīšanas valdībā.

Kā ziņots, 16.marta valdības sēdē izskatīšanai tiks iesniegts jautājums par VID ģenerāldirektoru, šim amatam virzot līdzšinējo VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītāju Neliju Jezdakovu, aģentūru LETA informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Jau vēstīts, ka Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amata konkursa komisija iepriekš nolēma atzīt par konkursa uzvarētāju pašreizējo VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītāju Jezdakovu. Kopumā atklātā konkursā uz VID vadītāja amatu tika saņemti 13 pretendentu pieteikumi.

Konkursa komisija pretendentus izvērtēja saskaņā ar likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" un Valsts civildienesta likuma prasībām. Bija noteikti detalizēti vērtēšanas kritēriji šādās kategorijās: izglītība, darba pieredze, pieredze liela kolektīva vadīšanā, svešvalodu zināšanas, profesionālās zināšanas par nozares politiku un procesiem, komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija, profesionālā pieredze.

Konkursa komisijas vadītājs bija finanšu ministrs Einars Repše (JL). Konkursa komisijas sastāvā darbojās Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne, FM Administrācijas vadītājs Ilgonis Gaugers un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

Kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka uz VID ģenerāldirektora amatu pretendēja esošā VID vadītāja pienākuma izpildītāja Nelija Jezdakova, kā arī uzņēmējs Ģirts Lapiņš un kādreizējais VID ģenerāldirektora pirmais vietnieks un galvenās muitas pārvaldes direktors, tagad uzņēmējs Kalvis Vītoliņš.

LETA arhīva dati liecina, ka Jezdakova VID sākusi strādāt 1993.gadā.

Viņa bijusi VID Nodokļu, Informātikas, Galvenās nodokļu pārvaldes daļas priekšniece, 2000.gadā iecelta par VID Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietas izpildītāju, bet gadu vēlāk - iecelta par VID Galvenās nodokļu pārvaldes direktori, VID ģenerāldirektora pirmo vietnieci.

2002.gada nogalē Jezdakova tika iecelta par Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju pēc Andreja Sončika atstādināšanas, bet 2009.gada nogalē viņu iecēla par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju pēc Dzintara Jakāna atstādināšanas.