Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Lestenē pieminēs kritušos leģionārus

Rīt, 16. martā, bijušie leģionāri pulcēsies ikgadējā savu kritušo biedru piemiņas brīdī Kurzemes Brāļu kapos Lestenē.

Kā aģentūru LETA informēja Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētājs Edgars Skreija, piemiņas pasākums sāksies plkst.14. No rīta plkst.10 bijušie kauju biedri pulcēsies Rīgā, Doma baznīcā, uz dievkalpojumu, bet tad dosies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa. "Nekādu maršu, gājienu un karogu nebūs, jo tas ir kritušo biedru atceres pasākums, nevis kaut kādi svētki," uzsvēra Skreija.

Skreija prognozē, - ja laika apstākļi būs normāli, Lestenē varētu pulcēties vairāki simti cilvēku, jo šajā ikgadējā atceres brīdī turp ierodas dažādu organizāciju pārstāvji.

Atceres pasākumā piedalīsies arī biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" pārstāvji, aģentūrai apliecināja tās līderis Jānis Atis Krūmiņš.

Nav gan īsti saprotams, kurš uzņēmies šī pasākuma organizāciju. Krūmiņš aģentūrai LETA teica, ka nacionālā karavīru biedrība esot pasākumu saskaņojusi ar Lestenes novada pašvaldību, taču Skreija sacīja, ka pasākumu organizējot "Daugavas Vanagi Latvijā".

Atceres pasākumā Lestenē paredzētas uzrunas, ziedu un vainagu nolikšana. Tradicionāli pasākumā piedalās arī pagasta pašvaldības pārstāvji.

Rīt nra.lv sākot no 11.00 piedāvās tiešraidē vērot 16. marta notikumus Rīgā