Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Aptauja: 26% iedzīvotāju Jakāna reputāciju uzskata par sliktu

26% iedzīvotāju vērtē bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna reputāciju kā sliktu, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" pētījums.

Lūgti vērtēt Jakāna reputāciju, atrodoties VID ģenerāldirektora amatā, to kā labu vērtēja 11% aptaujāto, kā vidēju - 21%, bet kā sliktu - 26%.

28% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā, bet 14% aptaujāto nezina šādu personu.

Liela daļa Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Jakānam nav jāturpina darbs Einara Repšes piedāvātajā Finanšu ministrijas (FM) Muitas un nodokļu administrēšanas politikas departamenta vadītāja amatā.

44% aptaujāto uzskata, ka Jakānam nav jāturpina darbs šajā amatā, 12% aptaujāto uzskata, ka darbs ir jāturpina, bet gandrīz pusei aptaujāto 44% nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

LETA jau ziņoja, ka pērn 22.oktobrī ar finanšu ministra Einara Repšes (JL) lēmumu Jakāns tika atstādināts no VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanas.

Jakāns VID vadīja kopš 2004.gada jūlija, iepriekš viņš dienestā strādājis arī citos amatos.

Jakāns 19.februārī sāka darbu savā jaunajā amatā FM, kur viņam bija jāvada Muitas un nodokļu administrēšanas politikas departaments. No šī amata ministrijā viņš atbrīvots pēc paša vēlēšanās, aģentūru LETA informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.