Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Riekstiņš savu nākotni saista ar ārlietu jomu

Šodien demisijas rakstu iesniegušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), lai arī viņam nav konkrētu nākotnes plānu, savu turpmāko darbību saista ar ārlietu jomu.

Riekstiņš aģentūrai LETA sacīja, ka, visticamāk, viņš sākotnēji atbalstīs Tautas partijas (TP) gatavošanos vēlēšanām, dodot savu artavu politiskā spēka programmas ārpolitikas un drošības politikas sadaļām.

Tomēr kopumā Riekstiņš, kurš ārlietu jomai veltījis aptuveni 20 gadus sava darba, savu nākotni vēlas saistīt ar ārlietu jomu. Politiķis gan uzsvēra, ka viņam patlaban nav konkrēti zināmi nākotnes plāni.

LETA jau ziņoja, ka šorīt četri TP ministri, tostarp, Riekstiņš, iesniedza premjeram demisijas rakstus, līdz ar to TP vairs nav pārstāvēta premjera Valda Dombrovska (JL) valdībā.

Vienlaikus Riekstiņš atšķirībā no citiem demisionējušiem ministriem pēc premjera lūguma turpinās tehniski pildīt savus līdzšinējos pienākumus līdz jauna ārlietu ministra apstiprināšanai.

Pārējiem četriem šodien demisijas rakstus iesniegušajiem ministriem līdz jaunu pēcteču apstiprināšanai noteikti pienākumu izpildītāji.

Līdz jauno ministru apstiprināšanai veselības ministra pienākumus pildīs iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus - vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), bet tieslietu ministra pienākumus - labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS). Tā kā Augulis patlaban ir atvaļinājumā, tad pašlaik tieslietu ministra pienākumus pildīs izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS).