Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeima apstiprina Staķi un Gavaru amatos [papildināta]

Saeima šodien apstiprināja reģionālās un pašvaldību lietu ministra amatā Dagniju Staķi (ZZS), bet veselības ministra amatā - Didzi Gavaru.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis Saimā šorīt atzina, ka D. Staķi "mēs pazīstam kā pašvaldības vadītāju, gan iepriekš kā ministri, domāju, ka viņa tiks ar pienākumiem galā."

Tāpat viņš norādīja, ka D. Gavars ir pierādījis sevi kā veselības aprūpes profesionālis, cilvēks, kas pāzina nozari, kā vadīt kolektīvu, nozari un labi tiks galā ar saviem pienākumiem.

Par D. Staķes apstiprināšanu ministres amatā par bija 48 deputāti, pret 24, atturējās 5 (četri no tiem TP deputāti, viens - SC). Deviņi deputāti nebalsoja.

Savukārt par D. Gavaru nobalsoja 49 deputāti, pret - 25 deputāti, atturējās - 16, nebalsoja - divi.

D. Staķe šobrīd ir Saeimas deputāte un vada Sabiedrības veselības apakškomisiju, kā arī darbojas Sociālo un darba lietu komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Sociālās drošības apakškomisijā. No 2002. līdz 2007.gadam D.Staķe bija labklājības ministre, iepriekš vadījusi Tukuma rajona padomi un bijusi arī Tumes pagasta padomes priekšsēdētāja. Viņa Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadības specialitātē.

Jaunais veselības ministrs ir valdes loceklis SIA „E.Gulbja Laboratorija” un no 1993.gada šajā uzņēmumā pildījis direktora vietnieka pienākumus. D.Gavars šī gada aprīlī ievēlēts par Veselības aprūpes darba devēju asociācijas valdes locekli. Augstāko izglītību viņš ieguvis Latvijas Medicīnas akadēmijā.