Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ap 100 cilvēku pie valdības ēkas prasa atbrīvot Neo un ļaut žurnālistiem strādāt

© Kaspars Krafts/f64

Šodien pie Ministru kabineta ēkas bija sapulcējušies nedaudz vairāk kā 100 cilvēku, kuri izteica protestu par policijas veikto kratīšanu žurnālistes Ilzes Naglas dzīvesvietā un pieprasīja atbrīvot Neo.

Kā aģentūrai LETA atzina vairāki aptaujātie piketa dalībnieki, par šo protesta akciju viņi uzzinājuši interneta vidē un, ne mirkli nedomājot, nolēmuši tajā piedalīties.

Pie valdības ēkas piketē gan studenti, gan pensionāri, gan dažādu sabiedrisko organizāciju pārstāvji un visu kontrolē visai liels skaits gan Valsts policijas, gan Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

Skaļi saukļi protesta akcijā netiek izsaukti, taču protesti tiek izteikti, ar krītiņiem rakstot uz asfalta dažādus aicinājumus, adresētus valdības pārstāvjiem. Kā piemēram, "Atbrīvot Neo un ķert īstos zagļus", "melnajam bruņiniekam jākrīt" un daudzi citi. Ar krītiņiem raksta ne tikai gados jauni cilvēki, bet šajā protestā aktīvi iesaistās arī vecāka gada gājuma ļaudis.

Informācijas tehnoloģiju speciāliste Ilona Valdate aģentūrai LETA sacīja, ka piketā piedalās, lai aizstāvētu Neo. Viņasprāt, Latvijā tiek mēģināts nodibināt policejisku valsti, jo cilvēks, kurš sevi dēvē par Neo, neko neesot izdarījis. Viņa piekrītot viedoklim, ka Neo izdarīja to, ko vajadzēja izdarīt pašiem politiķiem.

Savu protestu šodien piketā izteica arī ASV latvietis Modris Pakalns, kurš dzimteni bija spiest atstāt desmit gadu vecumā un tagad, atgriežoties tajā, uzskata, ka Latvijā joprojām nekādas demokrātijas nepastāv un tiesībsargājošās institūcijas netiek galā ar cīņu ar lielajiem noziegumiem.

Piketā ir ieradusies arī žurnāliste Nagla, kura aprunājas ar piketa dalībniekiem. Tāpat ir ieradies Latvijas televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots un LTV ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis.