Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Protests pret Neo aizturēšanu pie Ģenerālprokuratūras noslēdzies bez starpgadījumiem

40 minūšu ilgais pikets pie Ģenerālprokuratūras noslēdzies, un pie šīs ēkas palikuši vien aktīvākie Neo atbalstītāji.

Protesta akcijas laikā nekādi starpgadījumi nenotika. Šī protesta akcija, salīdzinot ar pirms dažām stundām notikušo piketu pie Ministru kabineta ēkas, bija daudz skaļāka, jo garāmbraucošie autovadītāji aktīvi atbalstīja protestētāju izteikto lūgumu par signalizēšanu Neo atbalstam.

Paraudzīties, kas notiek ārā, bija iznākuši vairāki prokurori, kuri gan norobežojās no šīs akcijas.

Kā ziņots, šodien pie Ģenerālprokuratūras pulcējās aptuveni 100 Neo un žurnālistes Ilzes Naglas atbalstītāji, lai izteiktu protestu pret Neo aizturēšanu un veikto kratīšanu žurnālistes dzīvesvietā.

Visu notiekošo novēro Valsts un Pašvaldības policisti, kā arī liels skaits plašsaziņas līdzekļu pārstāvju.

Jau ziņots, ka pirms šī piketa šodien noritēja pikets arī pie Ministru kabineta ēkas, kur bija pulcējušies nedaudz vairāk nekā 100 cilvēku, tādējādi izsakot protestu par policijas veikto kratīšanu žurnālistes Ilzes Naglas dzīvesvietā un pieprasa atbrīvot Neo.

Pie valdības ēkas piketēja gan studenti, gan pensionāri, gan dažādu sabiedrisko organizāciju pārstāvji, un notiekošo kontrolēja liels skaits Valsts policijas un Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku.

Skaļi saukļi protesta akcijā netika izsaukti, taču protesti tiek pausti, ar krītiņiem rakstot uz asfalta dažādus aicinājumus, adresētus valdības pārstāvjiem. Kā, piemēram, "Atbrīvot Neo un ķert īstos zagļus", "melnajam bruņiniekam jākrīt" un daudzi citi. Ar krītiņiem raksta ne tikai gados jauni cilvēki, bet šajā protestā aktīvi iesaistās arī vecāka gada gājuma ļaudis.

Piketa dalībnieki tur rokās dažādus plakātus, piemēram, uz viena no tā ir uzraksts "Vai valsts vara absolvējusi Lukašenko universitāti?". Ar plakātiem autovadītāji tiek aicināti signalizēt par Neo, un lielākā daļa to arī dara, pie Ģenerālprokuratūras mājas radot milzu troksni.

Piketa dalībnieki Neo brīvību pieprasa ne tikai ar plakātiem, bet arī izkliedzot skaļus saukļus.

Protestu pret Neo aizturēšanu savdabīgā veidā izsaka sabiedriskā organizācija "Mūsu izvēle". Tās pārstāvis Jānis Kuzins aģentūrai LETA uzsvēra, ka organizētu piketu viņi nevarēja noorganizēt, tādēļ vienas dienas laikā ar uzrakstiem "Mūsu izvēle - Neo" tika apdrukāti T-krekli. Organizācijas dalībnieki neprotestē kā organizēta grupa, bet gan nemitīgi pastaigājas šurpu turpu.