Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Jakāna sūdzībā par viņa rotāciju pieaicina Ministru kabinetu

Administratīvā rajona tiesa nolēmusi bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna sūdzības lietā, kurā viņš lūdzis atzīt par prettiesisku rotāciju amatā, kā atbildētāju kopā ar Finanšu ministriju (FM) pieaicināt Ministru kabinetu (MK).

Šādu lēmumu tiesnese Tatjana Jefremova pieņēmusi, ņemot vērā, ka lietas izskatīšanas gaitā būs nepieciešams pārbaudīt valdības šā gada februāra lēmuma tiesiskumu par VID ģenerāldirektora rotāciju.

MK paskaidrojumi tiesā jāsniedz līdz jūnija vidum.

LETA jau ziņoja, ka Administratīvā rajona tiesa 10.augustā paredzējusi izskatīt Jakāna sūdzības lietu par viņa rotācijas likumību.

Ministru kabinets 2.februārī nolēma Jakānu pārcelt darbā FM Muitas un nodokļu departamenta vadītāja amatā.

Repše rosināja Jakānu pārcelt darbam FM Muitas un nodokļu departamenta vadītāja amatā uz nenoteiktu laiku. 2.martā darba attiecības ar Jakānu tika pārtrauktas, un šobrīd viņš vairs nestrādā FM.

Savukārt 12.janvārī Repše, izvērtējot disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu, nolēma rosināt atbrīvot VID ģenerāldirektoru Jakānu no ieņemamā amata.

Šādu ministra soli neatbalstīja vadības koalīcija, un Repše piekrita virzīt jautājumu par Jakāna rotāciju darbam jaunizveidojamā FM departamentā.

Pērn 22.oktobrī ar Repšes lēmumu Jakāns tika atstādināts no VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanas. Šāds lēmums pieņemts, jo Jakāns uzdotajā laikā "apzināti nav izpildījis Repšes rīkojumus".

Jakāns VID vadījis kopš 2004.gada jūlija, iepriekš viņš dienestā strādājis arī citos amatos.