Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Poliščuka neizslēdz iespēju startēt vēlēšanās

© Jānis Saliņš, f64

Režisore Gaļina Poliščuka ir iestājusies Tautas partijā (TP), turklāt, ja viņas vadītā Teātra observatorija neradīs finansējumu tālākai pastāvēšanai, viņa neizslēdz iespēju startēt arī Saeimas vēlēšanās. To režisore apstiprināja sarunā ar Neatkarīgo. Māksliniece gan līdz šim ir vairījusies afišēt savu iesaistīšanos politikā, vēl pagājušās nedēļas nogalē norādot, ka neviens politiskais spēks viņu neesot uzrunājis.

Tāpat joprojām atšķiras pašas G. Poliščukas un TP versija par to, kad režisore iestājusies partijā. TP preses sekretārs Arno Pjatkins Neatkarīgajai uzsvēra, ka G. Poliščuka partijā uzņemta 17. maijā, kad partijas valde izskatījusi režisores iesniegumu un izvērtējusi sava biedra komponista Raimonda Paula rekomendāciju. Tikmēr G. Poliščuka apgalvo, ka viņa partijā iestājusies jau pirms trim, četriem mēnešiem.

Režisores viedoklis atšķiras par viņas tālākajiem nodomiem. Pirms divām nedēļām, kad publiski paziņoja, ka G. Poliščukas Teātra observatoriju slēdz, bet 30 teātra darbinieki reģistrēsies kā bezdarbnieki, režisore uzsvēra, ka ir gatava pamest Latviju un doties strādāt uz ārzemēm. Šobrīd sarunā ar Neatkarīgo viņa atzina, ka gadījumā, ja teātrim tā arī neizdosies piesaistīt privātu finansējumu darbības atsākšanai, viņa būtu gatava iesaistīties aktīvajā politikā, iespējams, startēt Saeimas vēlēšanās, lai "strādātu Latvijas kultūras labā". "Man nepatīk tas, kas notiek valstī. Tādēļ, ja teātris tiks slēgts un man nebūs, ko darīt, es, iespējams, sākšu aktīvu politisko darbību," ar ironiju norādīja režisore.

Vaicāta par iemesliem, kas viņai likuši kļūt par TP biedri, G. Poliščuka uzsvēra, ka, pievienoties partijai, viņu mudinājuši viņas draugi – bijusī kultūras ministre Helēna Demakova un komponists Raimonds Pauls. "Man šie cilvēki ir ļoti mīļi, un mēs jau sen bijām par to runājuši," uzsvēra režisore.

Teātra observatorijai ir bijusi sadarbība ar komponistu Raimondu Paulu, kas ir arī TP Saeimas frakcijas deputāts, izrāžu veidošanā. Savukārt 22. maijā notikušais Tautas partijas kongress tika atklāts ar Teātra observatorijas aktieru Andra Buļa un Karīnas Tatarinovas priekšnesumu.