Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

ZZS par savu premjera amata kandidātu izvirza Lembergu

© Kaspars Krafts

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šodien nolēmusi apvienības premjera amatam izvirzīt Ventspils mēru, partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu.

Turklāt ZZS vienā dienā ir tikusi pie diviem jaunieguvumiem - ne tikai sava oficiālā premjera amata kandidāta, bet arī jauna logo stilizētas dzeltenzaļas vārpas veidolā. Turklāt abu jaunumu priekšāstādīšana sabiedrībai vienā un tajā pašā dienā nav nejauša apstākļu sakritība - kā jaunais logo (kas simbolizējot Latvijas iedzīvotāju izcelsmi no zemniecības un darba mīlestību, kā arī saudzīgu izturēšanos pret vidi, kurā dzīvojam), tā ZZS priekšvēlēšanu sauklis - "Saimnieki savā zemē!"- lieliski raksturojot A. Lembergu.

"Lēmums izvirzīt Lemberga kungu valdē bija vienbalsīgs. Saimnieks strādā savā zemē un dod darbu citiem, un mūsu premjera kandidāts ir pierādījis, ka prot saimniekot savā teritorijā. Mēs uzskatām, ka viņam ir jādod plašāku darba lauku," saka ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis.

"Kā redzams no līdzšinējās prakses, citu politisko spēku solījumiem par 50 000 jaunu darba vietu Rīgā nav nekāda seguma, savukārt Ventspils piemērs pierāda gluži pretējo - tā ir pilsēta ar visvairāk sakārtoto infrastruktūru dzīvošanai Latvijā. Vieta, kur tiek atvērtas jaunas ražotnes un radītas jaunas darba vietas un kur tiek domāts par cilvēku un viņa ģimeni," uzsver ZZS priekšsēdētājs.