Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

ZZS paraksta sadarbības līgumu ar partiju "Latvijai un Ventspilij"

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien parakstīja sadarbības līgumu ar partiju "Latvijai un Ventspilij", kurā vienojas par kopīgi veidotu valsts politiku, kā arī valsts un pašvaldību uzdevumiem.

Abas partijas, parakstot vienošanos, uzskata, ka visas valsts iedzīvotāju labklājības pamats ir ilgtspējīga attīstība, žurnālistus informēja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Vienošanās paredz, ka arvien lielāka nozīme lēmumu pieņemšanā būtu jāpiešķir pašvaldībām un jāveicina valsts un pašvaldību sadarbība, jāpaaugstina valsts enerģētiskā drošība, jāpastiprina cīņa pret valsts iestāžu politizāciju un šo resursu izmantošanu partiju politisko mērķu sasniegšanā. Šādas izpausmes, pēc abu partiju domām, īpaši nav pieļaujamas prokuratūrā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un Satversmes aizsardzības birojā.

Abu partiju parakstītais līgums arī paredz turpināt integrāciju Eiropas Savienībā un to, ka aktīvi jāsāk Latvijas integrācija NATO militāri rūpnieciskajā kompleksā.

Līgumu šodien parakstīja ZZS priekšsēdētājs Raimonds Vējonis, kurš vienlaikus ir arī Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Kā ziņots, Lembergs joprojām neesot izlēmis, vai startēs 10.Saeimas vēlēšanās. Viņu kā premjera amata kandidātu nosaukusi ZZS.