Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Šlesers: Zīle, Lembergs un Urbanovičs nav nopietni premjera amata kandidāti

Apvienības Par labu Latviju! (PLL) premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers pauž pārliecību, ka Latvijai patlaban ir vajadzīgs enerģisks cilvēks, kam uzticēt Ministru prezidenta amatu. Tāpat svarīgi, lai valdības vadītājs spētu apvienotu visus Latvijas iedzīvotājus.

Runājot par premjera amata kandidātiem, A. Šlesers medijiem šorīt lika noprast, ka tikai viņš un pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis (JL) būs reāli pretendenti uz Ministru prezidenta krēslu pēc parlamenta vēlēšanām.

Šlesers sacīja, ka Nacionālās apvienības «TB/LNNK/Visu Latvijai!» premjera amata kandidāts Roberts Zīle nav nopietns šī amata pretendents, jo «grib palikt strādāt Eiropas Parlamentā».

ZZS virzītais premjera amata kandidāts Aivars Lembergs jau vērtējams nopietnāk, tomēr viņš labi dara pašreizējo darbu, uzskata Šlesers. Turklāt būtiski, ka viņš parlamenta vēlēšanās nemaz nepiedalās.

Savukārt «Saskaņas centra» (SC) premjera amata kandidātu Jāni Urbanoviču PLL neatbalstīs pat tad, ja SC uzvarēs vēlēšanās. «Esmu to jau patecis. Urbanovičam ir laba pieredze parlamentārajā darbā, taču vajadzīgs cilvēks, kam ir laba pieredze darbā valdībā,» sacīja Šlesers.