Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Valdība bez lielām diskusijām atbalsta papildu naudu veselībai

Lai gan iepriekš valdības sēdēs par jautājumiem, kuri bija nepieciešams pieņemt lēmumu par papildu naudas piešķiršanu, bija lielas diskusijas, šodien pāris minušu laikā valdība vienojās par vairāk nekā 26 miljonu latu piešķiršanu veselības aprūpes sistēmas finansēšanai.

Tiesa, lai veselības joma šo naudu saņemtu, finanšu ministram normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā jāinformē Saeimu par apropriācijas palielināšanu Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammā Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem un, ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija neiebildīs pret apropriācijas palielināšanu, tad nauda tiks piešķirta.

Lai nodrošinātu ārstniecisko palīdzību iedzīvotājiem 2010. gadā valsts garantētajā apjomā, kā arī jau pacientiem sniegtās veselības aprūpes apmaksai ir nepieciešami 26 218 346 lati.

Veselības ministrija šodien valdības sēdē informēja, ka 2010. gada pirmajos sešos mēnešos ir hospitalizēti 163 568 pacienti jeb 83,8% no visam gadam noteiktā hospitalizējamo pacientu skaita (195 058 pacienti). Prognozes liecina, ka 2010. gadā tiks hospitalizēti apmēram 330 000 pacienti jeb 169% no visam gadam noteiktā pacientu skaita.

Praktiski visām slimnīcām šāgada laikā izveidojušies parādi – no dažiem tūkstošiem latu līdz vairākiem miljoniem latu.