Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Skaidrība par amatiem valdībā būs trešdien

Jaunā koalīcija, kuru veidos apvienība "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), lielāku skaidrību par amatiem topošajā valdībā un 10. Saeimā sola trešdien.

"Vienotība" ir izteikusi savu priekšlikumu, kuru ZZS izvērtēs. Šis piedāvājums netikšot komentēts, kamēr nav saņemta atbilde no ZZS, šodien pēc jaunās koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

ZZS atbilde jāsniedz līdz trešdienai, kad paredzēts nākamais sarunu raunds.

Kā ziņots, piektdien sākotnējā vienošanās starp "Vienotību" un ZZS paredzēja, ka abas varētu saņemt sešu ministru amatus, bet apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LLNK (VL-TB/LNNK) - vienu ministra amatu. Tomēr šodien tika paziņots, ka koalīcija tiks veidota bez VL-TB/LNNK.

ZZS līderis Augusts Brigmanis pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem atzina, ka jau iepriekš paudis gatavību strādāt šādā divu partiju koalīcijā, jo ar 55 deputātu balsīm pietiek valdības veidošanai, kā jau tas ir bijis agrāk.

Brigmanis arī norādīja, ka nekomentēšot sarunu procesu, jo svarīgs esot rezultāts.

"Mums ir liela atbildība saistībā ar grūtajiem lēmumiem, un tie būs jāpieņem," norādīja Brigmanis.

Kā ziņots, pret VL-TB/LNNK iekļaušanu valdības koalīcijā iestājās "Vienotības" partija "Sabiedrība citai politika" (SCP), kas pat bija gatava atteikties no dalības koalīcijā, ja tai pievienotos VL-TB/LNNK.

Dombrovskis skaidroja, ka katrai apvienībā esošai partijai, arī SCP, ir veto tiesības būtisku lēmumu pieņemšanā, un šoreiz SCP šīs veto tiesības izmantojusi.