Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Krauze noliks Saeimas deputāta mandātu, lai strādātu EP ekonomikas un sociālo lietu komitejā

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta jaunajā Saeimā ievēlētais Armands Krauze noliks deputāta mandātu, lai strādātu Eiropas Parlamenta (EP) Ekonomikas un sociālo lietu komitejā, aģentūrai LETA pastāstīja Krauze.

Paralēli viņš plāno uzņemties arī Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra amatu.

Krauze norāda, ka šos amatus savienot neesot iespējams, tādēļ pēc jaunās valdības apstiprināšanas viņš noliks Saeimas deputāta mandātu.

Krauze līdz šim bija darbojies dažādās EP darba grupās un septembrī ir atkārtoti ievēlēts Ekonomikas un sociālo lietu komitejā.

Šādu lēmumu viņš pieņēmis arī tādēļ, lai aktīvi varētu lobēt Latvijas lauksaimnieku intereses Briselē. Krauze uzsver, ka arī citām Latvijas atbildīgajām amatpersonām ir jāsaliedē spēki, lai nākamajā plānošanas periodā mūsu valsts lauksaimniekiem panāktu labvēlīgākus nosacījumus.

Ja viņš atteiktos no šī amata, tad paietu seši līdz deviņi mēneši, kamēr viņa vietā komitejā apstiprinātu citu pretendentu no Latvijas.

Krauzes vietā kā nākamajam ZZS pārstāvim Vidzemes vēlēšanu apgabalā Saeimas deputāta mandāts pienākas Limbažu novada domes priekšsēdētājam Didzim Zemmeram. Ja par zemkopības ministru tiktu apstiprināts Jānis Dūklavs, kurš ievēlēts no šī paša apgabala, tad deputāta mandātu varētu iegūt arī Jaunpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Laimis Šāvējs (ZZS).