Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vējonis: ZZS Kampara demisiju neprasīs; atbildība jāuzņemas "Latvenergo"

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ekonomikas ministra Arta Kampara demisiju neprasīs un atbildība par laicīgi neuzsāktiem elektroenerģijas apgādes traucējumu novēršanas darbiem ir jāuzņemas Latvijas energokompānijai "Latvenergo", piektdien intervijā Latvijas Radio teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Vējonis atzina, ka vēl nav saņemts ZZS partnera "Latvijai un Ventspilij" vēstulē, kurā aicināts iekļaut Kampara demisijas pieprasījumu ZZS valdes sēdes darba kartībā. "Ja šāds jautājums tiks saņemts, mēs to iekļausim darba kārtībā, izskatīsim," teica Vējonis, piebilstot, ka par to tiks diskutēts valdes sēdē.

"Jebkurā gadījumā no ZZS puses nekādas demisijas attiecībā uz Kamparu netiks pieprasītas," uzsvēra Vējonis.

Viņaprāt, "Latvenergo" varēja daudz aktīvāk uzsākt darbu pie elektroapgādes traucējumu novēršanas un atbildība par laicīgi neveiktiem darbiem ir jāuzņemas "Latvenergo".

Jau ziņots, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs ceturtdien sacīja, ka nākamnedēļ ZZS valdes sēdē aicinās izvērtēt Kampara atbilstību amatam. Pēc viņa minētā, ir jāizvērtē, vai Kampars rīkojies atbilstoši dienesta pienākumiem energokrīzes situācijā.

Lembergs gan atturējās teikt, vai ZZS varētu būt prasība par ekonomikas ministra demisiju, paskaidrojot, ka vispirms situācija ir jāizvērtē.